Achtergrond

BuzzMaster: Niet alleen zenden, maar ook ontvangen.

Je kunt er vandaag niet omheen: de vragen van BuzzMaster. Met prikkelende stellingen en vragen over je werk, word je van passieve bezoeker ineens een actieve participant. En vandaag doen we dat onder leiding van Bernadette Dengler.

500 per jaar
“BuzzMaster is vier jaar geleden begonnen”, zo legt ze ons uit. “Tom Vroemen en Rens de Jong – de een techneut, de ander journalist en dagvoorzitter – bedachten een tool waardoor je op congressen meer interactie kunt hebben met het publiek. Dat werd BuzzMaster, en dat is in korte tijd een enorm succes geworden. We zijn nu aanwezig op zo’n 500 evenementen per jaar en zijn inmiddels ook actief in het buitenland.”

Je hoort direct wat er speelt bij je deelnemers.

Wat speelt er?
Engeland, Spanje, Amerika: overal hebben ze van BuzzMaster gehoord. Maar wat maakt het nou zo’n geschikt programma voor congressen? Bernadette: “Allereerst krijgt de opdrachtgever nu direct de informatie, die ze anders achteraf per mail aan hun deelnemers zouden vragen. Alle vragen die we stellen en de antwoorden die we krijgen, krijgt de opdrachtgever in een overzicht. Zo krijgen ze direct de waardevolle informatie over wie er nou precies bij ze in de zaal zaten. Daarnaast zorgt BuzzMaster ervoor dat je als congresorganisator niet alleen zendt, maar ook ontvangt. Je hoort direct wat er speelt bij je deelnemers. Je hebt direct contact met ze.”

Uit je schulp
Bernadette doet vele congressen per jaar. Wat vindt ze zelf zo leuk aan dit werk? “Door BuzzMaster zie je mensen echt uit hun schulp kruipen. Mensen die normaal nooit hun hand zouden opsteken om een vraag te beantwoorden, hoor je nu wel. Daarnaast maakt het je bewuster van de mensen die je in de zaal hebt zitten. Je leert ze echt een beetje kennen.

Nynke de Jong
Voeg toe aan selectie