Sessie: Talkdesk

Hoe gebruik je AI voor meer inclusiviteit?

Hoe zorgen we dat het klantcontact in de toekomst inclusiever wordt? Het is een eenvoudige vraag, maar het antwoord is iets waar veel bedrijven en organisaties mee worstelen.

Infographics
Talkdesk heeft een antwoord, zo blijkt uit de presentatie die vanuit Portugal op het grote scherm in de huiskamer van de KSF-huiskamer wordt getoond. Philipa Fernades Da Silva vertelt via de beeldtelefoon dat AI een grote rol kan spelen bij het inclusiever maken van customer-service, en ze laat met infographics zien hoe dat in zijn werk gaat.

Barrièrevrije toegang
De cijfers liegen er niet om, vertelt Philipa. Volgens onderzoek van Talkdesk gelooft 84% van de organisaties dat klanten 24/7 selfservice-opties verwachten. Met AI-gedreven selfservice-opties kunnen contactcenters hun klanten barrièrevrije toegang bieden tot diensten, informatie en middelen. Belangrijk in een steeds digitalere en daarmee steeds mondialere wereld.

Beter begrip
Daarbij kunnen AI-technieken zoals realtime transcriptie en emotieherkenning worden ingezet. Zo kunnen klantbehoeften beter worden begrepen. AI kan ook contextuele en gepersonaliseerde antwoorden bieden en herkennen wanneer een medewerker moet worden ingeschakeld.

Meerdere talen
“In a nutshell…” zegt Philippa vanuit Portugal: “AI will improve customer service outcomes.” En dat kan ook in het Nederlands, zo blijkt aansluitend op de presentatie uit een vraag uit de zaal. Talkdesk werkt momenteel in ongeveer 50 talen, en dat aantal groeit. De moeite waard om verder uit te zoeken!

Voeg toe aan selectie