interview

Klanten zijn de spiegel

Het bijzondere jaarcongres van 2020 is ten einde. Nog in schmink, vers van de talkshowtafel treffen we Geeske te Gussinklo, vaste tafelgast van de dag én directeur van de Klantenservicefederatie om even na te praten over hoe het nu was: zo’n totaal ander jaarcongres dan normaal.

“Ik vond het heel erg leuk,” zegt Te Gussinklo. “Alleen al omdat we via deze livestream meer mensen kunnen bereiken, we hadden in totaal bijna 600 mensen die meekeken via Zoom en Youtube. En daar zaten ook veel niet-leden van de KSF bij. Die laagdrempeligheid, die spreekt me erg aan.” Ze denkt even na en zegt dan: “We hebben gewoon een televisieshow met z’n allen gemaakt! Hoe bijzonder is dat? Daarbij: het was niet alleen maar zenden. Er was interactie met de mensen thuis, ik zag bekende namen voorbij komen. Ik voelde de verbroedering nog steeds, ook al was het via een internetverbinding.” En dat is erg belangrijk, vooral in deze tijden:
“We missen elkaar wel, natuurlijk.”

The place to be
Zo’n live online programma is zeker voor herhaling vatbaar. Te Gussinklo zou best meer talkshows willen inzetten, al beseft ze nu ook hoeveel werk het is om een talkshow van anderhalf uur te maken: “Het is echt evenveel werk als een congres van een dag.” Ze is trots op hoe het gegaan is, met de verhalen die aan tafel zijn verteld. Ook is ze trots op de nieuwe positie die ze als Klantenservicefederatie hebben gepakt de afgelopen tijd: “Je moet vertrouwen hebben in je waarde. Dat we nu de plek zijn waar van alles bekend is op het gebied van klantcontact: als iemand een nieuwe app wil, een nieuwe campagne wil starten: wij zijn de place to be.”

We zijn echt empowered, ook los van corona, en vanuit die empowerment kunnen we verder.

Empowerment
En de klanten zijn de spiegel: “Ik vond het heel interessant om te horen dat de verschillen uitvergroot worden in een crisis: dat in een crisissituatie die competenties uitvergroot worden. We zijn echt empowered, ook los van corona, en vanuit die empowerment kunnen we verder.” Maar ook het sociale aspect wat betreft werknemers is iets dat dit jaarcongres meer opviel dan voorgaande jaren: “We moeten echt met elkaar opletten, zorgen voor de mensen die volledig thuiswerken: dat we op gezondheid en vitaliteit letten. Online zijn daar veel ideeën over voorbij gekomen. Daar kunnen we mee verder.” Te Gussinklo is erg blij dat leden en sponsoren mee zijn gegaan in dit nieuwe concept van het Jaarcongres: “Dat geeft een goed gevoel. Wij hebben ook die transformatie doorgemaakt.”

 

Voeg toe aan selectie