Voorwoord

Beste bezoeker van het KSF jaarcongres, Fijn dat je deelgenoot bent van ons netwerk. De KSF maakt zich graag hard voor kennisdeling, belangenbehartiging en ontwikkeling van het vak. Een korte terugblik leert dat we echt in een beweeglijk en wendbaar vakgebied werken. En vandaag hebben we kunnen zien hoe collega´s in de sector met innovatie omgaan. Hoe zij firestarter in hun organisatie zijn.

In 2019 hebben we als sector te maken met een groeiende arbeidsmarkt: in twee jaar tijd bijna 15.000 banen erbij. Er zijn nu 154.000 mensen werkzaam in klantcontact, tonen de cijfers van het CBS. Een vakgebied met een toenemend belang dus.

Als KSF werken we aan kwaliteit. Inmiddels hebben 2000 mensen hun KSF branchecertificaat behaald. De taskforce arbeidsmarkt, bestaand uit leden, heeft een praktische toolbox voor werving en binding van personeel afgeleverd. Met 8000 vacatures is de noodzaak daarvan duidelijk. De medewerkerscommunity op facebook heeft al 900 leden en iedere maand verzorgt een andere organisatie de hosting. Een cao voor facilitaire contactcenters is in de maak. Dit jaar is bovendien het eerste ISO 18295 certificaat in Nederland uitgereikt. We werken ook nog aan de kwaliteit van telemarketing door die consumentvriendelijker te maken via zelfregulering en belangenbehartiging.

Kennisdeling en innovatie
Met de innovationboard en de strategische panels denken we vooruit voor en met de sector. Welke veranderingen in de maatschappij en technologie komen op ons af en wat zijn de eerste ervaringen ermee? Hoe kunnen we daar het beste mee omgaan? Hoe kunnen we een ROI voor nieuwe technologie opleveren? De taskforce technologie heeft de bouwstenen op een rij gezet om inzicht te krijgen in de impact van innovatie.

Via podcasts brengen we de kennis ook naar leden die niet bij de expertgroepen aanwezig kunnen zijn. Door middel van onderzoek meten we hoe consumenten onze ontwikkelingen beleven. Zo zien we ook waar de schoen wringt bij onze leden als het gaat om voortgang van innovatie en verbeteren van kwaliteit. Om ze vooruit te helpen bieden we weer nieuwe sessies en artikelen aan. De openheid en de onafhankelijkheid maken de KSF uniek. We leren van elkaars lessen en successen.

Graag tot ziens op onze sessies en veel succes met firestarten in je organisatie

Namens het bestuur,
Hans Van den Bemt
Voorzitter

Voeg toe aan selectie